Начало Учебна база Лаборатория по проектиране и тестване на интегрални схеми (ASICLab) (501 Е)
PDF Печат Е-мейл

Лаборатория по проектиране и тестване на интегрални схеми (ASICLab)

 

 ПРЕПОДАВАНИ ДИСЦИПЛИНИ: Автоматизирано проектиране; Импулсна и цифрова схемотехника; VHDL-базирано проектиране; Проектиране на цифрови системи с FPGA; Компютърно симулиране в електрониката; Съвременни методи за анализ и синтез на вериги; Тестопригодно проектиране; Микроелектроника.

ТЕМАТИКА НА УЧЕБНО-ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКАТА РАБОТА: Приложение на съвременни CAD системи за анализ и синтез на електронни схеми; Автоматизация на инженерния труд в електрониката и микроелектрониката; Тестване, диагностика и тестопригодно проектиране на аналогови и смесени електронни схеми; Проектиране на цифрови системи с VHDL; Прототипиране в FPGA на Xilinx (с развойна система Nexys 2); Приложение на FPGA в обработката на изображение.

Лабораторията е съществено обновена и обогатена с апаратура и програмни продукти през последните няколко години от средствата по проект ИНИ08МОН (2005-2008) финансиран от фонд НФНИ (100 000 лв.) и проекти финансирани от бюджета на ТУ Варна (20 000 лв). Лабораторията работи в тясно сътрудничество с фирма ZMD. Разполага с 10 работни места със съвременни персонални компютри. Инсталирани са и е налице документация за CAD системитте: ORCAD, CADENCE, PSPICE, XILINX, ISB 9.2. Разработени са конкретни инструкции за методическо подпомагане на студентите в лабораторните упражнения. Налице е комплект специализирана литература на английски език и учебни помагала на български език.

Лаборатория 502

Развойна система за XILINX

Лаборатория 502

 

 

Основно меню

Начало
История на катедрата
Учебна дейност
Преподаватели
Отличници
Учебна база
Международно сътрудничество
Проект BME-ENA
Project PHASETOMO
IEEE
Полезно за студентите!
Фотогалерия
Контакти
Главната страница на ТУ-Варна