Начало Учебна база Лаборатория по конструиране и технология на електронна апаратура (211РСС)
PDF Печат Е-мейл

Лаборатория по конструиране и технология на електронна апаратура

 Преподавани дисциплини: Конструиране и технология в електрониката; Конструиране и технология в електрониката и комуникациите; Конструиране на комуникационна апаратура; Eлектронни компоненти; Конструиране и надеждност на електронна апаратура.

 Тематика на учебно-изследователската работа: Приложение на съвременни CAD системи за проектиране на печатни платки; Теоретично изучаване и практическо изследване на електронни компоненти и техните параметри; Влияние на външни фактори върху работата на електронните компоненти; Влияние на конструктивните особености на електронните изделия върху техните параметри; Надеждност на електронните компоненти и апаратури.

 Лабораторията разполага с шест работни места, оборудвани със съвременни измервателни уреди и персонални компютри. Разработени са ръководства и методични указания на български и английски език по темите на провежданите лабораторни упражнения. Необходимите методики за разработване на курсова работа и курсов проект по съответните дисциплини са комплектовани в ръководство за сенминарни упражнения и курсова работа. Издадени са и са на разположение на студентите два учебника, касаещи проблемите на конструирането и надеждността на електронната апаратура.

Проектиране на печатна платка в лаборатория 211РСС

Изследване на пасивни компоненти

Лабораторен макет за изследване на резистори и кондензатори

 

Основно меню

Начало
История на катедрата
Учебна дейност
Преподаватели
Отличници
Учебна база
Международно сътрудничество
Проект BME-ENA
Project PHASETOMO
IEEE
Полезно за студентите!
Фотогалерия
Контакти
Главната страница на ТУ-Варна