Начало Магистър

Специалност: Безопасни и здравословни условия на труд

Професионално направление: Социални дейности

Образователно-квалификационна степен: Магистър

Професионална квалификация:

Магистър  по безопасни и здравословни условия на труд

Акредитация: с решение на Постоянната комисия по педагогически науки и социални дейности към Националната агенция за оценяване и акредитация от 11.10.2015 год. (Протокол №17) за срок от пет години.

Вид обучение:

Редовна форма на обучение

Задочна форма на обучение

Държавна поръчка и платена форма на обучение

Изисквания:

Програмата е предназначена за лица, завършили образователно-квалификационна степен “бакалавър” или “магистър” по специалности от професионално направление 3. 4 Социални дейности.

Форма на провеждане:

Занятията се планират и провеждат в модули с оглед по-гъвкаво използване на времето на обучаемите.

Продължителност на обучението:

Три семестъра за завършилите образователно-квалификационна степен “бакалавър” или “магистър” по специалности от професионално направление 3. 4 Социални дейности. За завършилите специалности от други професионални направления, обучението е с продължителност четири семестъра.

Образователно съдържание :
Фундаменталната и общотеоретична подготовка на студентите включва обучение по: Работна среда и условия на труд, Икономика на труда, Ергономия, Психология на предприемачеството, Правно регламентиране на условията на труд, Мениджмънт и социална отговорност към персонала и др.
Специализираната подготовка обхваща обучение по: Управление на производствения риск, Фирмена политика и култура по безопасността на труда, Хигиена на труда и професионални заболявания, Управление на проекти и др.

Обучението завършва с разработване и защита на дипломна работа.

 Области на професионална реализация:

Успешно завършилите специалността могат да заемат висши ръководни длъжности и да работят на средни управленски равнища в:
  • общински, регионални и национални служби и др. занимаващи се с контрол на здравословните и безопасни условия на труд, инспекциите по труда;
  • публични и частни структури  в областта на трудовата медицина;
  • структури за оказване на консултантски услуги относно оценката на риска в работната среда и сертифициране по стандарти за безопасност;
  • национални и международни неправителствени организации и структури, занимаващи се с проблемите на безопасността на труда.
 Успешно завършилите специалност “ Здравословни и безопасни условия на труд”, ОКС “Магистър” могат да продължат обучението си у нас и в чужбина в програми за придобиване на ОКС “Магистър” по други специалности и в програми за придобиване на ОНС „Доктор”. Осигурена е международна сравнимост на получените звания и на придобитите умения. Издава се Европейско дипломно приложение на български и английски език.

Отговорник:

Ас. Красимира Георгиева. Кабинет 204 НУК. тел.052/383 435

Организатор учебна дейност:

Надежда Вълчева кабинет 210НУК, тел. 052/ 383 647